zondag 2 april 2017

Dagje Wereldfietsbeurs in Bussum



Heen: 59.7 km, terug 57.3

Vandaag met Reinier van Rij naar de Wereldfietsbeurs in Bussum geweest. Het was heerlijk weer, fris, in de morgen wat gesluierde zon, in de middag volledig blauw.
De fietsroute was van hoge kwaliteit: brede paden, prima asfalt, en weinig stoplichten. We voelden ons na maanden herfst- en winterweer, als veulens in de wei.
Niet dat ik nu plannen heb in de richting van een tocht ver weg.Maar dromen over die zaken, en meemaken wat anderen meemaken is altijd leuk.
Het was dus vooral sfeerproeven, enthousiaste mensen zien, die hun passie willen delen. En die prachtige verhalen en verslagen hebben gemaakt. De centrale tafels waren ingeruimd voor de reizigers, aan de randen stonden ook bedrijfjes met hun fietsen en materialen.
Samen met Anko heb ik 1 lezing meegemaakt, die van een reis door voormalig Joegoslaviƫ. Vooral het verhaal over Albanie bleef me bij. Mooie, maar eindeloos kronkelende wegen, stil, vriendelijke mensen.
Bij het maken van dit blog bleek dat ik 30 foto's van onderweg heb gemaakt, maar 0 van de beurs zelf. Niet echt handig bij een verslag.

Een YT-aanrader voor om een idee te krijgen van fietsen in Rusland van Frans de fietser. https://www.youtube.com/watch?v=OsGYikNlWO8&list=PLzhxV5IkfUoLCTBb6xbvV5k7Ocz2y_pMi


vertrek Leiderdorp


's Graveland


over de 'hei' naar Hilversum

en door't bos


hier woonden opa en oma van Reinier


brug over de Does in Leiderdorp


2 opmerkingen: