zaterdag 12 september 2020

9/9/2020 Meerijden op Traject Dronten (Hasselt)-Nijeveenvan de ligfietstocht door Nederland

blauw is het gezamenlijk afgelegde traject hasselt-nijeveen, geel/bruin de heenreis uffelte-hasselt, geel de terugrit naar uffelte.

Als enthousiaste Velomobielrijder voelde ik me verplicht een stukje mee te rijden met de LigfietsrouteNL. Promotie, ook eens iets doen voor de vereniging, misschien leuk voor die andere rijder(s) die ook mee zou(den) rijden. En het traject Dronten-Nijeveen liep zo'n beetje langs huis.
De hele dag meedoen kwam qua werk niet heel goed uit, maar de middag fietsen moest lukken.
Een week eerder had ik de route al even verkend, en die was prima.
Uiteindelijk trof ik Bert van Vliet zoals we hadden afgesproken, op de route iets na Hasselt. Bert had de afgelopen dagen al een deel van het traject gefietst. Vandaag was het weer helaas wat minder. Druilerig. Na een kennismakingsgesprekje zijn we in een rustig tempo doorgereden. We kwamen o.a. door natuurgebied De Olde Maten, een prachtig laagveengebied. Heerlijk rijden dus, maar helaas had op een smal stukje betonfietspad iemand net zijn auto geparkeerd. Ik week uit in de berm, die echter fors lager lag dan het fietspad. Door het hoog opgroeieden gras had ik dat niet in de gaten gehad. Gevolg was dat ik kantelde en met mijn voorhoofd tegen een paaltje klapte. Geen echte schade aan lijf en fiets gelukkig, alleen loop ik op dit moment als met een soort mascara rond. Op het geclaxonneer van Bert kwam de eigenaar naar buiten gesneld, en verplaatste de auto, zodat we weer verder konden. Zonder verdere interrupties kwamen we in Nijeveen. Bij Nazca was zoals verwacht niemand aanwezig, we tuurden even door de etalage naar de fraaie tweewielers en reden toen door naar een cafetaria in het dorp. Hierbij trokken we de aandacht van een opnameploeg van RTV Drenthe, die opnamen maakte voor het programma 'Strunen'. Ze waren breed geinteresseerd, en vooral de verhalen van Bert over zijn Noordkaap en Gibraltar reizen maakten indruk. De uitzending zal pas in 2021 zijn. Tegen die tijd zal ik even een linkje delen naar de redactie. Na de interviews nog even koffie in het cafetaria, en toen scheidden onze wegen zich weer. Bert naar zijn camping bij Nijeveen, ik terug naar Uffelte.
Als het even kan, lijkt het me leuk nog een stukje van de NL-route op te pikken.

Bert in aantocht

Ruime kofferbak, tent etc aan boord

betonnen fietspad, let op afkanting!

fraai natuurgebied de Olde Maten

voor Nazca

even de fietsen gaan bekijken


vanuit Snack-Plaza

de crew van RTV Drenthe, ivm 'Strunen', uitz 2021

Bert wordt geïnterviewd

1 opmerking:

  1. Leuk dat je je verslag gedeelt hebt! Ik hoop ook nog een stukje mee te kunnen rijden verderop in de route. Deze week kwam mij net niet uit helaas.

    BeantwoordenVerwijderen