zondag 19 juli 2020

Uffelte Harfsen vv


Al maanden geen collega's meer gezien, in levende lijve althans, en benieuwd naar de bouwvorderingen van het 'natuurhuis' en hard toe aan een lange tocht. Meer dan genoeg redenen om een tocht Uffelte -  Harfsen te plannen.
Na een brakke nacht, vroeg ik me af waar ik aan begonnen was. De laatste 100+ km tocht indachtig.(Per Mango van Zoeterwoude naar Uffelte)
Maar goed, tentje en slaapzak gingen mee, voor als ik op de reis terug zou stranden of via Duitsland terug wilde gaan, vrijheid blijheid.
7.15 op pad, het was nog heerlijk koel, en nauwelijks wind. de banden nog even op spanning gebracht. En gaan langs de Hoofdvaart. En over de Wold AA, over de Reest, de Vecht, enz. enz. Veel water gezien. Al met al was het een prachtig traject. Lange rechte stukken, goed wegdek. Mooie uitzichten. Een stop bij een fruitteler om niet helemaal met lege handen aan te komen.
Helaas kreeg ik wel wat kramp in  mijn rug, zodat ik wat ingehouden ging rijden.

In Harfsen een rondleiding over de bouwplaats gekregen. Alle interessante info helaas niet kunnen verwerken, het werd me al snel te technisch. Hoe dan ook, knap wat daar op eigen kracht, en grotendeels met van vrienden en kennissen ontvangen materialen bedacht en gemaakt wordt.

Na een gezellig bijkletsen en een wandelingetje door de fraaie omgeving weer de thuisreis aanvaard.
Ik wilde het wat kalm aan doen, wegens genoemde rugproblemen. Maar uiteindelijk met een racefietser uit Meppel, ex-amateur, fors doorgereden (40 km/u) , onderwijl gezellig pratend over van alles en nog wat. Deze spontane ontmoeting maakt zo'n dag compleet. 18.00 terug.

7:40 bij Meppel

8:39 bij Dalfsen

9:00 bij Lemelerveld (even dacht ik verkeersbord, maar is Coolblue bus)

9:03 Lemelerveld

9:43 Overijssels kanaal bij Heeten, prachtig stukje

10:10 Letteleverdl kleine fruitteler, met prima kersen

10:31 Kring van Dorth

14:43 vertrek zwoegen door het rulle zand.
15:10 Heeten: nieuwsgierige maar ook wat angstige paarden gingen meerennen.

3 opmerkingen: